Investituur Huub Ritzen

Huub Ritzen, luitenant-generaal van Broederschap St. Sebastianus Klimmen is opgenomen in de Edele Eed-Broederschap van de soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.

Toen op 14 augustus j.l. de Schutterij St. Sebastianus van Klimmen in vol ornaat naar Luitenant-Generaal Huub Ritzen ging om zijn 90ste verjaardag op te luisteren, melde de voorzitter Wim Keulen dat Huub met Sebastianus-naamdag opgenomen zou worden in de Orde van de Rode Leeuw.
Sint Sebastianus naamdag is 20 januari. Op zaterdag 22 januari 2022 kwam de Grootmeester Ger Koopmans, Kanselier/Zegelbewaarder Jacques van der Vorst en bestuurslid Broer Smeets van de Orde naar Klimmen om deze plechtige investituur te voltrekken. Dit in het bijzijn van Huub zijn echtgenote Tiny, zijn familie en zijn schutterij van Klimmen.
De kerk van Klimmen is hiervoor de perfecte locatie, waar men ontvangen werd door Pater Jan Bos, die de oorkonde en de onderscheidingstekens zegende.

Huub Ritzen kreeg deze onderscheiding omdat hij tijdens zijn 75jarig lidmaatschap zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het Schutterswezen in het algemeen en in het bijzonder voor de Schutterij van Klimmen.

En zo doorliep Huub alle rangen en functies binnen zijn Schutterij zoals 3x koning , Rechter guide van het exercitie peloton, A-schutter, Reserve commandant en momenteel Luitenant-generaal.

Wie in Klimmen de naam ‘Ritzen’ gebruikt in combinatie met de term ‘schutterij’, komt al heel snel bij Huub Ritzen uit. Geboren binnen een Klimmense schuttersfamilie die al meer dan 165 jaar op de ledenlijst voorkomt, werd ook hij op 15-jarige leeftijd in 1947 lid van de Broederschap St.-Sebastianus.

Dit bericht is geplaatst in 2022 met de tags , . Bookmark de permalink.